Bel ons: 0499 323280 View the English version

Spuitgietmechanisatie

14-03-2019

De matrijs is een 4-voudige 2K matrijs.
In de matrijs worden connectoren geplaatst, waarna om deze connectoren een flens (harde component) en een afdichting (zachte component) worden gespoten.
Het spuitgietproces is zeer gevoelig voor verstoringen. Na stilstand zijn 10-15 shots nodig om het proces weer goed te krijgen. Omdat de connectoren kostbaar zijn, is het dus belangrijk dat de spuitgietmachine zo ongestoord mogelijk kan draaien, ook als er verstoringen zijn in de aan- of afvoer.
In nauwe samenspraak met de opdrachtgever zijn verschillende concepten voor de mechanisatie bezien waarna voor dit concept is gekozen.

sgm1_afbeelding1

Voor en na de spuitgietmachine staat een bufferbaan waarop voor 10 minuten productie kan staan. Normaliter is de buffer voor de spuitgietmachine gevuld. Als er nu onverhoopt in de aanvoer een storing optreedt, heeft de operator 10 minuten de tijd om deze te verhelpen terwijl de spuitgietmachine doordraait. De totale output van de mechanisatie rondom de spuitgietmachine is 2 keer sneller, zodat de buffer snel weer kan worden volgedraaid.
Na het spuitgieten dienen de producten visueel op 8 verschillende criteria te worden gecontroleerd. In een eerder stadium is met behulp van een Europese subsidie een vision applicatie ontwikkeld die gevalideerd is voor deze controle. Dit vision systeem is echter dermate kostbaar, dat men dit niet twee of viervoudig wilde toepassen. Daarom worden de carriers uit de dubbele uitvoerbuffer achter de spuitgietmachine overgezet naar een enkel spoor zodat met een enkel camera systeem kan worden volstaan.
De verdere automatisering bestaat uit het vullen en legen van trays met voldoende bufferbanen voor trays voor 15 minuten productie.
Zodoende kan 1 operator de hele lijn draaiende houden

sgm1_0fe0dcd2-2273-4238-865f-445cf2ee3fcf

sgm1_afbeelding2

sgm1_afbeelding3

Spuitgietmechanisatie

Deel dit project: