Helpen bij vluchtelingenopvang uit Oekraïne.

  • Home
  • NIEUWS
  • Helpen bij vluchtelingenopvang uit Oekraïne.

Collega Jeff besloot om in de vakantieperiode te gaan helpen bij vluchtelingenopvang uit Oekraïne.

Een gezellige skivakantie had Jeff in het vooruitzicht. Goede dikke laag sneeuw en après ski - gezelligheid. De versoepelingen lieten toe om als vanouds op vakantie te gaan.

Vanwege omstandigheden kon de vakantie niet doorgaan. Maar aangezien de week al vrij was gehouden en Jeff zich nuttig wilde maken besloot hij met zijn broer, zus en een aantal vrienden te gaan helpen met vluchtelingenopvang uit Oekraïne. ‘’Het gevoel iets te kunnen doen voor een ander. In plaats van niks te doen op vakantie, aldus Jeff.’’

Daarom besloten zij een initiatief te starten om financiële- en levensmiddelen te verzamelen voor de Oekraïense vluchtelingen. Hiervoor plaatste de groep een oproep via verschillende kanalen, met de hoop zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dat is gelukt met een totaalbedrag van € 7.195, en een bus volledig afgeladen met levensmiddelen. Iedereen schoot te hulp. ZEST-Innovate en vele andere ondernemers, vrienden, familie, kennissen uit eigen kring. Hebben deze belangrijke bijdrage kunnen leveren.

De groep is direct naar Polen - Warschau vertrokken. Het eerste land dat de Oekraïense vluchtelingen direct kan opvangen. Daar werden zij ontvangen door een lokale intiatiefneemster. Vanaf het centraal station in Warschau werd alles georganiseerd. Hun komst kwam als geroepen en direct onderdeel van het team op locatie. Van het uitdelen van hand eten, medicijnen en hygiëne middelen tot transport en uitladen van de goederen. Iedereen draagt een steentje bij. Lokale inwoners en ondernemers reden heen en weer om middelen te leveren.

Het totaal bedrag is volledig ingezet om zoveel mogelijk noodzakelijke middelen en voeding bij lokale retailers en leveranciers in te kopen. De situatie is te riskant, daarom heeft de contactpersoon bemiddeld om de donatie te transporteren naar het einddoel - Oekraïne. De goederen zijn in de goede orde ontvangen en ondertekend door een parlementslid uit Kiev (Oekraïne).

Oekraine vluchtingenhulp