Drie robots geïntegreerd in één productieproces

 • Home
 • PROJECTEN
 • Drie robots geïntegreerd in één productieproces

Drie robots geïntegreerd in één productieproces

Productiefouten hebben een grote impact. Afwijkingen in het productieproces of het product dienen vroegtijdig te worden gesignaleerd. GL Plastics wil het productieproces automatiseren met een zeer hoge kwaliteits- en procescontrole.

Na de succesvolle testfase zijn wij overgegaan tot de integratie bij onze opdrachtgever GL Plastics in Son. Alle producten worden door sensoren en camera’s geïnspecteerd op productiefouten of andere afwijkingen. Voor het spuitgieten is nog een extra controle toegepast om zeker te stellen dat alle componenten aanwezig zijn in de matrijs. Vervolgens worden de producten automatisch in trays gelegd, waarna deze worden gestapeld. Een volledig geautomatiseerd proces waarbij de operator alleen basiscomponenten dient aan te bieden aan de automatisering en de gevulde trays dient af te nemen.

EOAT toepassing tussen twee stations in twee parallelle processen

Drie robots werken in elkaars werkgebied met gecombineerde tools voor een optimaal handelingsproces. Met als doel het optimaliseren van de ideale cyclustijd! De eerste robot legt de basisproducten gereed. Een tweede robot pakt de basis componenten op, haalt de omspoten producten uit de matrijs en plaatst de basiscomponenten voor de volgende omspuiting. De omspoten producten worden afgelegd op een controle tafel waar een derde robot de controle en verdere afhandeling verzorgd.

Het in- en uitname proces is geïntegreerd in 1 tool en alle systemen zijn op elkaar afgestemd. Dit met als doel een volcontinu proces, hoge snelheden, maar toch hoge nauwkeurigheid en procesbeheersing te kunnen realiseren.

Alle producten worden door sensoren en camera’s geïnspecteerd op productiefouten of andere afwijkingen. Voor het spuitgieten is nog een extra controle toegepast om zeker te stellen dat alle componenten aanwezig zijn in de matrijs. Vervolgens worden de producten automatisch in trays gelegd, waarna deze worden gestapeld. Een volledig geautomatiseerd proces waarbij de operator alleen basiscomponenten dient aan te bieden aan de automatisering en de gevulde trays dient af te nemen.

Uitgelichte specificaties:

 • Volledige productcontrole
 • Volcontinu productieproces
 • Instelbare proces snelheid voor optimale procesbeheersing
 • Handmatige bediening voor makkelijk onderhoud
 • Netto output 23.000 stuks / uur
 • Plaatsen componenten 8-voudig in matrijs binnen + 0,05 mm
 • Plaatsen magneten magnetisch georiënteerd
 • 4 productvarianten met minimale omstellingen of wisseldelen

Tweede automatisering operationeel

Dit is de tweede automatisering die wij voor GL PLastics hebben mogen realiseren. Na de succesvolle testfase bij ZEST-Innovate op locatie zijn de ingenieurs overgegaan tot integratie bij de opdrachtgever. Inmiddels is de installatie weer tot tevredenheid afgerond.

DSC00