High tech kwalificatie tool voor design verificatie

  • Home
  • PROJECTEN
  • High tech kwalificatie tool voor design verificatie

High tech kwalificatie tool voor design verificatie

Machines moeten voldoen aan de gestelde specificaties, door middel van een kwalificatietool (of Q-tool in kort) is het mogelijk om te valideren of deze hieraan voldoet. Naast de kwalificatietools die Zest-Innovate gemaakt heeft voor een module in serieproductie (zie artikel), worden kwalificatietools ook toegepast om een eerste ontwerp te valideren (Design kwalificatie).

Net als voor onze andere kwalificatietools is onze High Tech klant in de waferindustrie is dit een module die in een groter geheel geïntegreerd dient te worden. Tijdens de kwalificatie is het ‘grotere geheel’ niet aanwezig. De Q-tool dient daarom ook alle interfaces en voorzieningen na te bootsen zodat de module op dezelfde manier en dezelfde prestaties behaald als deze volledig geïntegreerd is.

Specifiek voor deze Q-tool is het essentieel dat de tool ondersteuning kan bieden bij het testen van het nieuwe ontwerp, maar dezelfde tool moet ook instaat zijn om in de toekomst deze module in serieproductie te ondersteunen. Zeker in het eerste ontwerp zijn niet alle functies aanwezig, correct of compleet. Daarom dient de Q-tool zo ontworpen te zijn dat het met deze veranderingen om kan gaan. Denk aan het eenvoudig uitwisselen van onderdelen, ruimte vrijhouden voor toekomstige functies en eenvoudig implementeren en uitbreiden van bestaande functies.

Het is essentieel dat tijdens de ontwikkeling van de module ook bedacht moet worden hoe deze design specificatie gekwalificeerd dient te worden. Daarom is Zest-Innovate al van het begin betrokken bij de uitontwikkeling van de module en de specificaties waaraan de kwalificatie tool moet voldoen. Dit vereist veel afstemming met alle belanghebbende en kritische en flexibel houding vanuit Zest-Innovate.

Op moment van schrijven is de kwalificatietool succesvol opgeleverd aan onze klant en is deze in gebruik voor het valideren van het design. Zest-Innovate levert actief service en support om de klant hierbij te ondersteunen en denkt mee over hoe de module wijzigingen impact hebben op de kwalificatie en kwalificatietool. Deze open en actieve samenwerking met de klant is een van de speerpunten van Zest-Innovate.

high tech kwalificatie tool voor design verificatie