Levensduur en eindtester voor consumenten serieproduct

  • Home
  • PROJECTEN
  • Levensduur en eindtester voor consumenten serieproduct

Levensduur en eindtester voor consumenten serieproduct

Levensduurtester

De levensduurtester test de aandrijving van een elektrische TV-steun op slijtage en mankementen. Met de levensduurtester kan versneld geanalyseerd worden of de aandrijving zijn verwachte levensduur behaald. Het product kan onder verschillende (extreme) belastingen getest worden, om zo zeker te zijn dat het product geschikt is voordat het in productie gaat. Deze levensduurtester is ingezet tijdens het ontwikkelingstraject en wordt ook gebruikt om periodiek een test uit te voeren tijdens productie. Zest heeft voor dit project zowel de hardware (mechanisch, printplaat en overige elektronica) verzorgd als ook de software. De software regelt de tester en meet verschillende belangrijke parameters gedurende het hele proces. Hieruit kan dan het zwakste onderdeel van het product geconcludeerd worden.

Eindtester

De eindtester wordt gebruikt aan het einde van de productielijn, maar is ook gebruikt tijdens het vaststellen van de juiste specificaties (goed/afkeur criteria). De eindtester controleert of de aandrijving voldoet om ingebouwd te worden in het systeem zelf. De belangrijkste onderdelen van de aandrijving zijn een elektromotor inclusief overbrengingen, slipkoppeling en encoder. De eindtester wordt gebruikt om gedurende de hele bewegingscyclus 8 parameters te controleren, waaronder de encoder en de afstelling van de slipkoppeling.

De uitdagingen binnen dit project was om de tester te kunnen gebruiken om verschillende parameters te analyseren die de specificaties vast stellen, maar om eveneens een robuust en simpel systeem te ontwikkelen die in de productielijn in China gebruikt kan worden.

Op verzoek van de klant heeft Zest de oplevering in China verzorgt inclusief het inwerken van de medewerkers aldaar.

00