ZES(T)-STAPPENPLAN

  • Home
  • ZES(T)-STAPPENPLAN

ONS ZES(T)-STAPPENPLAN

Van idee tot oplevering werken wij graag met u samen om uw project tot een succes te maken. Wij kunnen u van begin tot eind van het project volledig ontzorgen of voorzien van specialistische kennis en kunde. Daarom is het mogelijk om in elke fase van het project met ZEST-Innovate samen te werken. Of het alleen de ‘image-fase’ is, of de fases ‘Build,’ ‘Test’ tot ‘Deliver’, het is mogelijk met Zest-innovate. Daarnaast houdt het bij ons na de oplevering niet op. Wij kennen natuurlijk als geen ander de machine die wij zelf ontwikkeld hebben. Daarom bieden wij ook passende service die u nodig heeft nadat de machine, apparaat of product volledig is opgeleverd. Om zo in de toekomst ook op ZEST-Innovate te kunnen vertrouwen.

“Een integrale samenwerking tussen alle belanghebbenden en disciplines. Volledig ontzorgen of onderdeel van, idee tot service. Wij zijn een ingenieursbureau+”

Wij zien de oplossing voor ons en maken die concreet.

Grote veranderingen door haalbare stappen en gewoon te beginnen.

Wij bouwen wat wij hebben bedacht met onze eigen disciplines en netwerk.

Het vaststellen van de werkelijke werking versus  verwachtingen.

Wij doen wat wij beloven.

Het is beter om onderhoud te plannen dan storingen op te lossen.

1) IMAGINE

Wij zien de oplossing voor ons en maken die concreet ”

Vaak begint het met een gedachte, idee, probleem of uitdaging. Die gedachte kan bij iedereen vandaan komen, maar de uitdaging is deze om te zetten naar concrete stappen, zonder oorspronkelijke idee uit het oog te verliezen. Bij Zest-Innovate spreken wij de taal van de verbeelding en willen wij deze samen met jou doorgronden. Vanuit deze ‘image’ gaan wij gezamenlijk als gelijke aan de slag om een plan op te zetten om deze verbeelding om te zetten naar een concreet resultaat.

Soms don we dat in meerdere kleine stappen, of moeten wij gezamenlijk een grote ‘leap of faith’ nemen om de ambities te realiseren.

ZEST foto

Zie hier voor de projecten die wij vanuit de 'imagine' gedachte ontwikkeld hebben.

Zest montagecel

Zie hier voor de projecten die wij door middel van innovatie tot een succes gemaakt hebben.

2) INNOVATE

“Grote veranderingen door haalbare stappen en gewoon te beginnen”

Zest-Innovate zorgt ervoor dat je voorop blijft lopen. Met kleine innovaties kunnen grote winsten behaald worden, zowel financieel, persoonlijk of maatschappelijk. Soms moet je radicaal innoveren en alles omgooien om die nieuwe ‘cutting-edge’ te vinden. Zest-Innovate heeft innovatie hoog in het vaandel staan en kan een theoretische principe of conceptmatig proces doorgronden. Om op de juiste punten aan te pakken om te innoveren.

Het doel is niet innoveren omdat het moet, maar de aspecten die goed of goed genoeg zijn met rust te laten en alleen verbeterpunten eruit te pakken. Deze pakken wij dan stap voor stap aan en beginnen voor jou te innoveren en te bouwen, zodat wij ons altijd blijven focussen op het beoogde doel en tijdig kan worden bereikt.

3) BUILD

“Wij bouwen wat wij hebben bedacht met onze eigen disciplines en netwerk”

Wij zijn meer dan een ingenieursbureau, wij zijn een ingenieursbureau plus (+). Wat je wil bereiken en bedenken, realiseren wij ook zelf in onze eigen werkplaats. Bij ons gaat (be)denken en doen hand in hand. In onze 550m2 ruime werkplaats en met onze eigen mensen die het bedacht en ontworpen hebben verwezenlijken dit.

Door onze grote verscheidenheid aan disciplines (mechatronica, mechanica, software, elektronica en projectmanagement) en een goed netwerk aan maakbedrijven, leveranciers van koopdelen en specialisten (o.a. op het gebied van robotica en vision) hebben wij de regie in eigen handen.

Zest montagecel

Zie hier voor de projecten die voor onze klanten gerealiseerd hebben.

ZEST foto

Zie hier voor de projecten waar wij producten door middel van testopstelling aan de tand gevoeld hebben.

4) TEST

“Het vaststellen van de werkelijke werking versus de verwachtingen”

Essentieel onderdeel van onze oplevering is het valideren of deze onze machines/apparaten of producten voldoen aan de gestelde verwachtingen. In huis testen wij de kritische aspecten en na tevredenheid van de klant integreren wij deze op locatie. Als de machine geïntegreerd wordt bij de klant, dan volgt op locatie ook een volledige test fase. Wij weten als geen ander dat ons werk daar niet ophoudt. De echte test voor de machine is als deze in gebruik is. Daarom vinden wij onze service na oplevering zo belangrijk.

Naast het testen van onze eigen machines, apparaten of producten, testen wij ook apparaten van onze externe partners. Specifieke testopstelling kunnen worden gemaakt om een nieuw product aan een langdurige representatieve levensduurtest te onderwerpen. Of juist gewoon eens kijken of een nieuw onderdeel of nieuwe theorie in de praktijk voldoende is. Dit kunnen wij doen door bijvoorbeeld een proof-of-concept, functioneel model of prototype te ontwikkelen. Met onze specialisten op het gebied van mechanica, software, elektronica en databediening hebben wij dit allemaal in huis.

Ons doel is om samen met de klant te ervaren of het product of de machine op de aspecten zit die er echt toe doen en of deze aansluiten bij de daadwerkelijke verwachting. Soms is een snelle proefdruk met voorraadartikelen compleet, soms vergt het maandenlange voorbereiding en complexe meetopstellingen en apparatuur in onze geconditioneerde testruimte.

5) DELIVER

“Wij doen wat wij beloven”

Wij vinden het belangrijk om onze afspraken na te komen. Zeker in de wereld van speciale one-of-a-kind machines is het verloop van een project niet altijd recht-toe-recht-aan. Soms zijn er tegenvallers of komen er onderweg nieuwe uitdagingen op tafel. Wij zijn hier open over. Wij willen doen wat we beloven met heldere verwachtingen. En het project houdt bij ons niet op als het geleverd is.

Pas als het project na tevredenheid is geïntegreerd en langdurig draait, dan pas vinden wij dat onze taak is volbracht. Wij gaan daarom een langdurige relatie aan met onze klanten met als doel een machine, apparaat of product te leveren waar men trots op is: “Afmaken waar je aan begint” is bij ons en belangrijke kernwaarde.

ZEST foto

Bekijk onze projecten die wij middels de ZEST-aanpak gerealiseerd hebben.

ZEST foto

Zie hier voor projecten die wij door middel van service onderhouden om storingen te voorkomen.

6) SERVICE

“Het is beter om onderhoud te plannen dan storingen op te lossen”

Onze relatie met de klant houdt niet op nadat we de machines, het apparaat of product opgeleverd hebben. De oplevering is een momentopname, juist na installatie pas wordt duidelijk of aan de verwachtingen wordt voldaan. Dit is de fase waarin de klant zijn investering begint terug te verdienen. Wij begrijpen dit als geen ander en daarom staan wij juist in deze fase tot de beschikking van de klant. Zowel in ondersteuning met problemen of kleine aanpassingen, als in het uitvoeren van preventief onderhoudt. Daarnaast leiden wij medewerkers van de klant op om de machines zelf goed te onderhouden waar mogelijk.

Als ontwerper van de machine, het apparaat of product kennen wij de machine van binnen en buiten, Daarom kunnen wij effectief en kritisch onderhoud tijdig uitvoeren. Preventief onderhoud voorkomt storingen, defecten, ongelukken en ongeplande stilstand en is daarmee kostenbesparend.

1

Geconditioneerde testruimte

10

Jaar ervaring

25

Specialisten

550

Werkplaats m²